Grillattua Kanin Lihaa Olutmarinadissa – Täydellinen Makuelämys
Grillattavaa lihaa ei aina tarvitse etsiä vain perinteisistä lähteistä. Kani on yksi niistä liharuoista, jotka jäävät helposti unholaan, vaikka se on erittäin maukasta ja helposti grillattavaa. Kanin liha on mureaa ja maultaan erinomaista, mutta sen grillaaminen voi tuntua monelle vieraalta. Savustettuna kani saattaa kuivata helposti, mutta oikein marinoituna ja grillattuna se on vertaansa vailla. Tässä onkin resepti, joka tuo kanille aivan uutta potkua oluen ja chilin avulla!
Kanan Paloittelu ja Marinointi
Ennen marinointia on hyvä paloitella kani osiin. Tämä ei ole vaikeaa, vaikka aluksi kanin paloittelu saattaa tuntua hieman vieraammalta. Voit löytää tarkempia ohjeita esimerkiksi Ripaus Tryffeliä -blogista, joka käsittelee kanin paloittelua yksityiskohtaisemmin. Kun paloittelu on suoritettu, marinoi liha seuraavalla herkullisella marinadilla, joka antaa kanille makua ja mehevyyttä.
Olutmarinadi Kanille
Tämä marinadi tuo kanin maun täydellisesti esiin. Ainekset ovat seuraavat:
- 1 pullo Old Tom stouttia tai Marston’s Oyster stouttia (suklainen stout toimii erityisen hyvin)
- Reipas pala inkivääriä pilkottuna
- 4-5 rkl soijakastiketta
- Vähintään 4 valkosipulinkynttä murskattuna
- Loraus öljyä
- Reippaasti grillausmaustetta
- ½ pulloa Poppamiehen Bourbon Hot Saucea (tai vähemmän, jos et halua liian tulista)
Valmistus: Pese ja kuivaa kani ennen marinointia. Valmista marinadi suljettavaan astiaan, jossa stout, inkivääri, valkosipuli, soijakastike, öljy ja grillausmausteet sekoitetaan. Tämä marinadi on todella mausteinen ja makua täynnä! Poppamiehen Bourbon Hot Sauce tuo siihen sopivasti lämpöä, mutta sen voi halutessaan korvata pienemmällä määrällä chilijauhetta. Anna lihapaloille marinoitua jääkaapissa vähintään 10 tuntia, mutta yön yli on vielä parempi tulos.
Grillaaminen
Ota kanin osat huoneen lämpöön noin 30–60 minuuttia ennen grillaamista, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa kanin osia miedolla lämmöllä, kääntele niitä muutaman kerran grillauksen aikana. Pienemmät lihanpalat, kuten fileet, kypsyvät nopeasti, mutta koipipalat vievät hieman enemmän aikaa. Grillausaika on verrattavissa kanafileiden grillausaikaan, mutta muista olla varovainen, jotta liha ei kuivu liikaa. Liha tulee olla napakan oloista kypsänä, mutta sen ei pidä olla kuivaa.
Viimeistely ja Tarjoilu
Olutmarinointi tuo jo ennestään hyvälle lihalle syvää makua, ja chilin lämmittävä potku antaa sille viimeisen silauksen. Ennen tarjoilua voit halutessasi sipaista pintaan vielä Poppamiehen Bourbon-kastiketta, joka tuo lisää makua ja viimeistelee grillauksen. Tarjoile grillatun kanin kanssa esimerkiksi olutsipulirenkaita ja kermainen dippi, joka täydentää kokonaisuuden.
Savustettu Kani – Erilainen Makuelämys
Vaikka kani on erinomainen grillattava, sen savustaminen tuo aivan omanlaisensa herkullisen maun. Savustettuna kani on samankaltainen kuin kana, mutta se kuivaa herkästi, koska lihassa ei ole juuri lainkaan rasvaa. Savustettaessa kannattaa folioida liha nopeasti, kun savustusaikaa on kulunut hetki, jotta liha pysyy mehevänä. Savustettu kani on maultaan todella herkullinen, ja se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, jos et ole aiemmin sitä valmistanut.
Lopputulos – Täydellinen Kani
Grillattu kani olutmarinadiin on herkullinen vaihtoehto perinteisille grillilihoille. Se on maukasta, mehevää ja tuo uudenlaista makuelämystä grillausillan ruokapöytään. Jos mahdollisuus tulee, kokeile tätä erikoista grillattavaa – et tule pettymään!