Pekoniin Kääritty Savustettu Lenkkimakkara – Savustettu BBQ Herkku

Pekoniin Kääritty Savustettu Lenkkimakkara – Täydellinen Grillaus- ja Savustuselämys

Savustettu lenkkimakkara on ehdoton herkku, joka vie makuelämykset täysin uudelle tasolle. Pekoniin kääritty versio on vielä astetta parempi, sillä pekonin rapsakka kuori ja savustuksen tuoma syvä maku tekevät tästä ruoasta erinomaisen vaihtoehdon perinteisille grillimakkaroille. Tämä resepti yhdistää mausteet ja savustamisen niin, että lopputulos on maukas ja täyteläinen. Tämä versio on paranneltu ja hienosäädetty versio alkuperäisestä reseptistä, joka oli mukana ruokabloggarien reseptikisassa, mutta lopputulos on vielä parempi!

Ainekset

  • 2 pkt pekonia per lenkki
  • 1 valkosipulinkynsi per lenkki
  • Rocota -chili (voit myös käyttää muuta mausteista chiliä, mutta Rocota sopii erityisesti makkaralle)
  • Kourallinen basilikan lehtiä
  • BBQ-maustetta
  • Valitse hyvä lenkkimakkara: Vaikka voit käyttää tähän reseptiin mitä tahansa lenkkimakkaraa, me suosittelemme Snellmanin Kunnon lenkkiä, joka tuo täydellisen makuyhdistelmän tähän herkkuun.

Valmistusohjeet

Valmistelut

Poista lenkistä kuoret ja tee pitkittäinen kolo lenkin pituuteen. Tämä tila täytetään myöhemmin makua antavilla täytteillä.

Täytteiden valmistaminen

Hienonna valkosipulinkynsi ja Rocota -chili, ja pilko kourallinen basilikan lehtiä mahdollisimman pieneksi. Sekoittele nämä täytteet ja täytä niillä lenkin kolo.

Pekonimatto

Levitä kaksi pakettia pekonisiivuja päällekkäin siten, että ne muodostavat ”maton”. Mausta pekonimatto BBQ-mausteella ja kääri lenkki tiukasti pekonimattoon. Voit käyttää tähän myös videovinkkejä, jotka auttavat tekemään pekonimaton täydellisesti.

Lopullinen maustaminen

Ripottele BBQ-maustetta vielä päälle, jotta maku imeytyy pekoniin ja lenkkiin savustuksen aikana.

Savustaminen ja Grillaaminen

Sähkösavustin

Sähkösavustimella tämä homma on helppo toteuttaa. Laita savustin päälle ja odota, että savua alkaa muodostua. Savustusaika on noin 50 minuuttia, kunnes pekoni on saanut kauniin värin ja rapeutunut.

Grillissä

Jos käytät grilliä, lämmitä se noin 200 asteeseen ja savusta lenkkiä epäsuoralla lämmöllä noin tunnin verran. Tavoitteena on, että pekoni rapeutuu ja saa kauniin ruskean värin.

Lopputulos – Täydellinen Savustettu Lenkkimakkara

Kun pekoni ympäröi makkaran ja savustaminen tuo lisämakua, lopputulos on uskomattoman herkullinen. Savustettu lenkki on murea, mutta samalla sopivasti rapsakka ja täynnä makua, joka yllättää varmasti kaikki ruokailijat. Tämä resepti on täydellinen niin grillausjuhliin kuin mihin tahansa tilaisuuteen, jossa haluat tarjota jotain erityistä. Savustaminen antaa aina lihalle oman erityisen leimansa, ja tässä reseptissä se todella pääsee oikeuksiinsa.

Scroll to Top