Jaloviina Wingsit Hiiligrillissä – Täydellinen Grillausresepti
Grillattu ruoka on monille juhlaa, ja erityisesti herkulliset broilerin siivet tekevät grillaushetkistä unohtumattomia. Mikäli haluat kokeilla jotain erityistä, Jaloviina Wingsit ovat täydellinen valinta. Jaloviina, tuo rohkea ja mielenkiintoinen juoma, sopii erinomaisesti siipien marinadiin, tuoden makuun syvyyttä ja ripauksen röyhkeyttä. Grillissä paistettuina siivet saavat upean rapean pinnan, mutta onnistuvat myös mainiosti uunissa – niin vaihteleva ja herkullinen tämä resepti on.
Jaloviina Marinadi – Tuo Makua ja Syvyyttä Siipiin
Jaloviina siiville valmistetaan herkullinen marinadi, joka koostuu useista mausteista, jotka täydentävät toisiaan täydellisesti. Marinadiin tarvitaan:
- 1 rkl ruokosokeria
- 2 rkl balsamicoa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 tl cayannepippuria
- 2 tl Worchestershire-kastiketta
- 1 tl Dijon-sinappia
- Valkosipulin kynsiä viipaleina
- 2 limen mehut
- 0,5 dl Jaloviina (Yhren tähren)
Siipien Valinta – Maustamattomat Siivet Parhaat
Yksi tärkeimmistä vinkeistä siipien valmistuksessa on valita maustamattomia siipiä. Tämä pätee kaikkiin siipiresepteihin – olitpa tekemässä mitä tahansa siipiherkkuja, valmismarinoidut siivet eivät ole yhtä hyviä. Ne eivät imeskele makuja samalla tavalla, ja maku jää valmismarinoiduista siivistä usein haaleaksi. Nykyään maustamattomia tuoreita siipiä on kuitenkin saatavilla melko helposti, ja jos niitä ei löydy, voi aina pyytää omaa lihamestaria tilaamaan niitä.
Pakastetut ja esikypsennetyt siivet kannattaa jättää rasvakeittimen armoille, sillä ne eivät sovellu yhtä hyvin grillaamiseen. Parhaat grilliherkut syntyvät tuoreista, maustamattomista siivistä, jotka ovat täynnä makua ja mehevyyttä.
Marinointi – Tasainen Maku Kaikille Siiville
Marinoinnin salaisuus on se, että se tapahtuu tasaisesti. Voit marinoida siivet esimerkiksi pakastepussissa, jolloin marinadi imeytyy joka puolelle lihaa ja maku on tasainen. Sekoita kaikki marinadiainekset siipien kanssa ja laita siivet pussiin. Anna niiden marinoitua 2-3 tuntia jääkaapissa. Jos marinoit pakastepussissa, voit leikata pussin kulmaan pienen reiän ja valutella ylimääräisen marinadin pois ennen grillaamista.
Grillaus – Rapeat ja Mehukkaat Siivet
Grillaaminen on avainasemassa, kun valmistetaan Jaloviina Wingsit. Grillissä kannattaa käyttää epäsuoraa lämpöä, jolloin siivet kypsyvät tasaisesti ja saavat ihanan rapean pinnan. Grillausritilän alle voi laittaa tiputusastian, jotta ylimääräinen rasva tippuu alas – tämä helpottaa grillin puhdistamista jälkikäteen.
Aloita grillaus suoralla tulella, ja grillaa siipiä noin 3–6 minuuttia per puoli, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. Tämän jälkeen siirrä siivet epäsuoraan tuleen grillin keskelle, ja anna niiden kypsyä vielä noin 10 minuutin ajan. Tällöin siivet kypsyvät kauttaaltaan, mutta säilyttävät mehevyytensä.
Seuraksi – Sinihomejuustodippi ja Vihannekset
Jaloviina Wingsit ovat herkullisia sellaisenaan, mutta ne saavat lisää makua, kun ne tarjoillaan esimerkiksi sinihomejuustodipin kanssa. Lisukkeena toimii myös tuoreet sellerinvarret ja porkkanat, jotka täydentävät maun ja antavat mukavaa raikkautta.
Lopputulos – Finger Lickin’ Good!
Jaloviina Wingsit ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoinen grilliherkku. Röyhkeä maku ja rapea pinta tekevät niistä täydelliset startterit mihin tahansa grillaushetkeen. Täydellisesti maustetut ja grillatut siivet ovat niin hyviä, että ne varmasti saavat kaikki syöjät vakuuttuneiksi. Muista aina valmistaa riittävästi, sillä nämä siivet ovat todellisia herkkuja, jotka katoavat nopeasti!